Erőre kap

Dorian úgy bepörög, hogy lecsaphat Floridára is

A jelenleg még trópusi viharként tomboló Dorian az Északi-Atlanti-óceánon alakult ki, kellően messze a szárazföldtől, de nagy az esély arra, hogy eléri a karibi szigeteket és Floridát is.

2013.07.25 02:57ma.hu

Szerdán még 5462 kilométerre volt a forgószél Tampa Bay-től, de a képen is jól látható, hogy minden bizonnyal eléri az amerikai kontinenst az idei hurrikán-szezon negyedik nevesített szélvésze.

Az Afrika legnyugatibb pontjától – a Zöld-foktól – néhány száz kilométerre nyugatra kialakuló hurrikán Észak-Nyugatnak halad, jelenleg 20 kilométer per órás szélerősséggel, mely hamarosan elérheti az 50-es értéket az amerikai Hurrikánközpont szerint.

Nagy valószínűséggel a karibi térségre csap le, de a floridai meteorológusok arra figyelmeztetik a helyieket, hogy készüljenek fel a heves esőzésekre, amely biztosan eléri a környéket, de az is elképzelhető, hogy hurrikánként szántja fel a vidéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.