Időjárás-jelentés

Álmos hétvége jön: nem lesz napsütés, zivatar annál valószínűbb

Tessék csak kinézni az ablakon, szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

2013.06.28 16:26ma.hu

Az időjárási helyzet Európában

Európa északnyugati része fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására Izlandon, a Brit-szigetek és a Benelux államok fölött sok a felhő, és több helyen esik az eső. Változékony az idő Közép-Európa térségében, errefelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. Nyugodt, eseménytelen az időjárás Kelet- és Dél-Európában, itt általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szárazföldünk nagy részén az ilyenkor megszokottnál hűvösebb az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között alakul. Nyári idő továbbra is a Pireneusi-félszigeten, valamint Kelet-Európában van, ahol a délutáni órákra 29, 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

A többször erősen megnövekvő felhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan kialakul záporeső, néhol zivatar is várható. Az északnyugati szél elsősorban a Dunántúl északi részén megélénkül, szombaton helyenként megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 14 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21, 26 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.