Így villámlott szombaton

Világvége magyar jégveréssel - videók!

Videóösszeállításunk felér egy egészestés katasztrófafilmmel...

2013.06.23 19:42ma.hu
A szombati zivataros nap összegzése az OMSZ villám-érzékelő rendszere alapján (felhő-felhő villámok is)

A szombati viharok miatt országszerte mintegy 200 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására. Elsősorban az erős szél és a jégeső okozott gondot. Több mint 110 esetben kidőlt fa, épületkárok miatt riasztották a tűzoltókat, több helyen a nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítására volt szükség.

A viharban középületek mellett több lakóépület is megrongálódott. Emiatt több embernek kellett elhagynia otthonát. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 embernek, Jász-Nagykun-Szolnok megyében négy embernek kellett elhagynia lakhatatlanná vált otthonát - mondta a helyettes szóvivő.

Vas megyében Ikervár, Pecöl és Megyehíd településeket érte leginkább a vihar, elsősorban lakóházak károsodtak. Hajdú-Bihar megyében Körösszakál településen okozta a legnagyobb kárt a vihar, a szél leszakította a sportcsarnok tetejét. Körösszakálon a meteorológiai szolgálat már délután óránként 123 kilométeres erősségű széllökést is regisztrált. Pest megyében Cegléden az intenzív jégeső 19 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg.

Pecöli jégeső

Sárvári jégeső

Mezőkövesdi jégeső

Tiszavasvári jégeső

Egri jégeső

Jjégeső Szombathelyen és környékén

Ikervári jégeső

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.