OMIT

Kisebb árhullám vonul le a magyarországi folyókon

A folyó Nagybajcsnál megközelítheti az elsőfokú készültség szintjét, Budapestnél pedig mindössze megközelítőleg egyméteres emelkedés várható.

2013.06.23 13:32MTI
Fotó: MTI

Kisebb árhullám levonulása várható a magyarországi folyókon a bajor és osztrák, valamint a kárpátaljai és erdélyi vízgyűjtőterületen lehullott és még várható csapadék miatt - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT), az Országos Vízügyi Főigazgatóság védelmi szerve vasárnap.

A tájékoztatás szerint a Dunán csak kisebb vízszintemelkedésre kell számítani. A folyó Nagybajcsnál megközelítheti az elsőfokú készültség szintjét, Budapestnél pedig mindössze megközelítőleg egyméteres emelkedés várható.

Ez azt jelenti, hogy nem kell majd lezárni a rakpartokat a fővárosban.

Közölték, a Duna és a Tisza felvidéki mellékfolyói közül az Ipoly és a Garam, illetve a Sajó vízgyűjtőjén 55-70 mm csapadék valószínűsíthető, valamint Kárpátalján és Erdélyben szintén számottevő mennyiségű csapadék várható.

Az Országos Vízjelző Szolgálat vasárnap reggeli előrejelzései szerint - a jelzett csapadékmennyiség lehullása esetén - a Tisza vízrendszerén a legjelentősebb vízszintemelkedés a Sajón várható. Így Sajópüspökinél a másodfokú szint körüli, Sajószentpéternél pedig elsőfokú készültség feletti vízállások kialakulására lehet számítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.