Időjárás-jelentés

Ha nincs napsütés, nem érnek be a korai gyümölcsök

Átmenti melegedés után, május végén újabb lehűlés. Pedig nagy szükség lenne a tartósan naposabb időre.

2013.05.28 10:06ma.hu
Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

A korai gyümölcsök érése, és egyes mezőgazdasági munkák szempontjából sokfelé jól jönne a tartósabban napos idő, erre azonban május utolsó napjaiban és június első hetében nem sok esély van az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Legtöbb növény fejlődésének kedveztek a sokfelé bőséges, ismétlődő májusi esők, záporok, az Alföld nagy részén, az elmúlt 30 napban, lényegesen több csapadék esett a sokévi átlagnál. A szálastakarmányokban ínséges, tavalyi év után a legelőkön, kaszálókon jól nő a fű, de a kaszálás kockázatos, a száradáshoz szükséges, tartósabban napos, száraz, meleg időnek kicsi a valószínűsége.

Az előrejelzések szerint május utolsó napjaiban, a néhány napos szárazabb, melegebb, naposabb idő után ismét sokfelé eshet. Június első hetében fokozatos melegedés várható, de a napsütés mellett akkor is lesznek erősebben felhős időszakok, záporokkal, zivatarokkal. Bár lehetnek olyan helyek az országban ahol nem lesz számottevő csapadék, ennek pontos előrejelzése azonban nem lehetséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.