McLaren-bú

Hamiltonék büntetése: öt hellyel hátrébb

Ahogy arra számítani is lehetett, a McLaren versenyzői, Lewis Hamilton és Heikki Kovalainen öt hellyel hátrébbról kezdhetik majd meg a Maláj Nagydíjat, miután a sportfelügyelők szerint is feltartották riválisaikat az időmérő utolsó perceiben.

2008.03.22 14:32f1vilag.hu

Azt követően, hogy Heidfeld és Alonso is arra panaszkodott, hogy feltartották őket az időmérő edzés utolsó körében, a sportfelügyelők beidézték a McLaren versenyzőit egy meghallgatásra. Az élmenők többsége – az esőtől tartva – már a szokásosnál előbb befejezte az időmérő edzést, majd lelassított, hogy szépen lassan, a lehető legkevesebb üzemanyagot elégetve, visszatérjen a boxba. 

Azonban mások még ekkor teljesítették utolsó mért körüket, és mind Heidfeld, mind Alonso úgy érezte, feltartották őket a McLaren versenyzői, akik valamilyen érthetetlen okból kifolyólag éppen az ideális íven haladtak. 

Többórás megbeszélés és egyeztetés után, a sportfelügyelők végül döntöttek: a McLaren versenyzői bűnösek, így büntetést érdemelnek. A McLaren sajtószóvivője megerősítette, hogy a két versenyzőt öt hellyel hátrébb rangsorolják a rajtrácson, így Kovalainen a nyolcadik, Hamilton pedig a kilencedik helyről vághat majd neki a vasárnapi megmérettetésnek. A wokingiak nem élnek a fellebbezés lehetőségével. 

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica, aki a McLaren versenyzői mögül figyelte az esetet, úgy gondolja, hogy Alonso sokkal szerencsétlenebb volt, mint csapattársa, Heidfeld. "Tisztán látszott, hogy Alonso rengeteget vesztett a manőverrel, hiszen Kovalainen az ideális íven maradt. Nick egy kicsit szerencsésebb volt, mert mindez a fékzóna előtt történt, így még a kanyar előtt vissza tudott térni az ívre. Azonban Alonsónak a belső íven kellett fékeznie, így rengeteg időt veszíthetett. Veszélyes volt a helyzet" – mondta Kubica, aki ezzel Trulli mellől, a negyedik helyről rajtolhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.