Maláj nagydíj előtt

Forma-1: hatalmas vihar várható, Hamilton fél

A legfrissebb meteorológiai jelentések szerint a Maláj Nagydíj mindhárom napján trópusi esőre van kilátás

2008.03.21 07:23f1vilag.hu

A hőmérséklet az egész hétvége alatt 30-35 fok között mozog majd, és a páratartalom közel lesz a 100%-hoz. A versenyzők dolga tehát nem lesz egyszerű, különösen a vasárnapi futamon, ahol akár egy esetleges felhőszakadás komolyan összekuszálhatja a mezőnyt. Legutóbb egyébként 2001-ben volt esős verseny Malajziában, akkor Michael Schumacher győzött a Ferrarival.

A McLaren brit sztárja, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj lesz az év legkeményebb versenye, így mindennél fontosabbnak tartja a megfelelő felkészülést a megmérettetésre.

Hamilton úgy gondolja, hogy a Maláj Nagydíj egy igazi erőnléti teszt lesz majd a versenyzők számára, jóllehet már a szezonnyitón is hatalmas melegben folyt a munka. "Malajzia egy nagyon kemény verseny lesz, és úgy tűnik, ismét melegebb lesz, ami hatalmas kihívást tartogat mindannyiunk számára" – mondta a brit versenyző. "A tavalyi évben ezen a pályán teljesítettem eddigi legkeményebb versenyemet, még csak elképzelni sem lehet, milyen hatalmas forróság van a pilótafülkében."

A többi versenyzőhöz hasonlóan, Hamilton is már napokkal ezelőtt Malajziába utazott, hogy a helyszínen készüljön fel a hétvége kihívásaira, és a hatalmas, minden eddiginél nagyobb hőségre, illetve páratartalomra.

"Fizikálisan nagyon nehéz felkészülni erre a versenyre, és idén még nehezebb, hiszen tavaly volt néhány hetünk erre, és ez elég is volt, hogy egy melegebb tájon tréningezzünk. Azonban az idei évben nincs szünet a Maláj Nagydíj előtt, így csak néhány napunk van arra, hogy felkészüljünk, és hozzászokjunk a körülményekhez. Azonban nem állunk rosszul, hiszen Melbourne-ben is nagy volt a meleg, így valamelyest felkészülhettünk."

"A legfontosabb az, hogy elég folyadékot vegyen magához az ember. A tavalyi évben naponta négy litert ittam a felkészülési időszakban. A hét első felében az volt a célom, hogy a lehető legtöbbet edzek, és akklimatizálódjak, felvegyem az itteni ritmust, a megfelelő időben egyek, és így tovább."

A McLaren brit pilótája azt is elmondta, hogy véleménye szerint az e heti verseny még szórakoztatóbb lesz, mint a múlt héten megrendezett szezonnyitó Ausztrál Nagydíj. "Sepang egy fantasztikus pálya, azonban a klíma óriási szerepet kap a hétvége során, és igencsak megnehezíti a versenyzők dolgát. Mindenki a határon autózik.

Ez volt az egyik legjobb versenye a csapatnak a tavalyi szezonban. Jó volt az autónk, a sebességünkkel sem volt gond, és élvezet volt Kimivel illetve Massával versenyezni. Bízom benne, hogy idén is szórakoztató lesz a futam"
– tette hozzá Hamilton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.