Vettel nyerte a versenyt

Balesetekkel indult a Forma-1-es Japán Nagydíj!

Balesetekkel rajtolt a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj Szuzukában, szerencsére az érintett versenyzőknek nem esett bajuk. A 8 órakor elstartolt mezőny hátsó traktusában az orosz Vitalij Petrov (Renault) a német Nico Hülkenbergggel (Williams) ütközött.

2010.10.10 08:55MTI

A vb-pontversenyben hatodik brazil Felipe Massa (Ferrari) ugyanakkor az olasz Vitantonio Liuzzinak (Force India) hajtott.

A négy pilótán kívül a viadal feladására kényszerült a brazil Lucas di Grassi (Virgin), és a rajt után a második helyre befurakodó, de autója jobb hátsó kerekét elvesztő lengyel Robert Kubica (Renault) is.

Bejött a biztonsági autó, s csak hét kör után folytatódhatott, vagy inkább kezdődhetett el érdemben a 26. Japán GP.

A Red Bull-os német Sebastian Vettel győzött vasárnap a Forma-1-es Japán Nagydíjon csapattársa, az ausztrál Mark Webber, és a Ferrarival versenyző spanyol Fernando Alonso előtt.

A vb-pontversenyben továbbra is Webber vezet (220 pont), Alonso megőrizte második helyét (206), igaz, a kétszeres világbajnok csupán annak köszönhetően áll jobban a szintén 206 pontnál tartó Vettellel szemben, hogy eggyel több futamgyőzelme van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.