Hamiltoné a második pozíció

F1: Mark Webber rajtol az élről a Belga futamon

Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája rajtolhat az első helyről a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjon, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést.

2010.08.28 15:25MTI/f1-live.hu

A második helyen a brit Lewis Hamilton (McLaren), a harmadikon pedig a lengyel Robert Kubica (Renault) végzett.

"Közel a győzelem!"

Mark Webber, a Red Bull-Racing ausztrál versenyzője nagyon boldog, hogy az első rajtkockát sikerült megszereznie. A világbajnokság éllovasa nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik, és ismét megtréfálta a csapattársát, ezúttal az időmérőn.

Esőt kértem, és kaptam is. - olvasható Webber nyilatkozata az f1-live.hu-n. - Tudtam, hogy az első kör nagyon fontos lesz, és az időjárás még Spa-hoz képest is nagyon különleges volt.

Az időmérőn mindig nagyon fontos az első kör, ami most nekem igen jól sikerült. Nagyon örültem neki, és ennek a helynek, amit most sikerült megszereznem.

Az idő kissé megnehezítette a dolgunkat abban, hogy javítani tudjunk az időeredményünkön, de épp ez volt a siker kulcsa. Lewis (Hamilton) ennek ellenére így is javítani tudott, de szerencsére nem eleget.

Ha száraz lett volna az idő, akkor még egyszer kimentünk volna a pályára. Végül nem kellett.

A Q2-ben azon múlt minden, hogy a pálya mely részén autózol. Majd sikerült bejutnom a Q3-ba. Ha elfékezed magad, kiesel. Itt most ez volt. Nagyon könnyű volt ma kiesni.

Az összes verseny nehéz, és Spa különleges. Bízom benne, hogy sikerül majd megtartanom az első helyemet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.