Összeszednék magukat a Török Nagydíjra

Sam Michael: "A gyári vizsgálatok derítik ki a balesetek okait"

Noha az időmérőn mutatott teljesítmények alapján jó szereplésben reménykedett a Williams a monacói futamon, végül mindkét versenyzőjük kiesett technikai okok miatt. Sam Michael, a csapat technikai igazgatója elmondta, egyik autón sem az új fejlesztések okozták a gondokat, és azt reméli, a Török Nagydíjon már újra versenyképesek lesznek.

2010.05.18 08:07ma.hu

- Kiderült már, hogy miért szenvedett balesetet Nico Hülkenberg és Rubens Barrichello is Monacóban?

Sam Michael: - Rubens autójában meghibásodott a hátsó felfüggesztés. Ugyan vannak erre nézve ötleteink, hogy ez mitől következett be, de a teljes igazságot még nem tudjuk, csak a gyári vizsgálatok deríthetik ki az igazi okokat. Nagyon remélem, hogy a jövőben nem lesz ilyen gond. Nico kuplungkapcsolója hibásodott meg, majd hozzáért a Hispania egyikautójának hátuljához, és ekkor sérült meg az első szárnya. Az alagútban már nem tudott mit tenni a hibás szárny miatt, és nekiment a falnak.

- Az itt bevetett új fejlesztések okozták a problémákat?

Sam Michael: - Nem, hiszen azok az alkatrészek hibásodtak meg, amiket már a szezon kezdete óta használunk.

- A két baleset, illetve az összetört autók mennyire befolyásolják a következő versenyre való felkészülést?

Sam Michael: - Sokban, hisz most a szokásos felkészülésen kívül még a sérült részek, a diffúzorok és az első szárnyak vizsgálatát, valamint kijavítását is el kell végeznünk. Szerencsére a váz nem sérült, ami a történtek fényében mindenképpen pozitív fejlemény.

- Rubens pontszerző helyen száguldott a balesetéig. Mennyire volt Ön szerint versenyképes Monacóban az FW32-es?

Sam Michael: - Az autó jó volt, érezhető volt a javulás az előző versenyhez képest. Ám még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a futamokon.

- Az események tükrében mi várható a Williams csapattól a Török Nagydíjon?

Sam Michael: - Bízom abban, hogy megtartjuk azt a fejlődési ütemet, ami Barcelona óta jellemez minket. Noha bízom a jó szereplésben, mindig sok múlik azon, hogy a többieknek mennyire sikerül fejleszteniük saját autóikat.

- Bevetnek valamilyen újítást a következő futamon?

Sam Michael: - Igen, egy feljavított csomaggal megyünk Isztambulba, és reméljük, ezek megszilárdítják az autóink versenyképességét. Ez most a legfontosabb a számunkra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.