Sokadikba kapcsolatban

Bemutatták a Force India idei Forma-1-es autóját

Leleplezték kedden a Forma-1-es Force India istálló idei versenyautóját, amelyet a tavalyihoz hasonlóan ebben a szezonban is Mercedes-motorral és McLaren-sebességváltóval szerelnek fel.

2010.02.09 14:09MTI

Mark Smith vezető tervező az internetes prezentáción elmondta, a VJM03-as modell kialakításakor hatalmas előnyt jelentett, hogy tudták milyen erőforrást és sebességváltót használnak majd, s az autót ezekhez alakították.

A kocsi hátulja jelentős változáson ment át, mert a csapatnak jóval több ideje volt kifejleszteni a - jövőre már nem alkalmazható - úgynevezett dupla diffúzort, amely a 2009-es szezonban vitát váltott ki, s csak később vált hivatalosan használhatóvá, amikor a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályosnak ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.