A legrosszabbat mmegúszhatja a wokingi csapat

Ecclestone szerint nem zárják ki a McLaren-Mercedes istállót

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint a wokingiak tisztességes büntetésre számíthatnak, ám a kizárás elmaradhat.

2009.04.27 13:41f1-live.hu

Szerdán összeül a Világ Motor Sport Tanácsa Párizsban és valószínűleg már aznap döntést fog hozni a McLaren-Mercedes ügyében. Az Ausztráliában történt „hazugság-ügynek” köszönhetően még a csapat jövője is veszélybe kerülhet, hiszen egy esetleges kizárás, vagy magas pénzbüntetés esetén a Mercedes elhagyná a Forma-1-et. A német gyártó nem mellesleg évi 270 millió eurót invesztál a McLaren-be.

”Ha merőben változni fog a helyzet, és a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) indokolatlanul magas büntetést fog kiróni a csapatra (McLaren-Mercedes), akkor el fogunk gondolkozni az a két vállalt közti együttműködésén.” – mondt akkor Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche.

Ez az egy nyilatkozat merőben megváltoztathatja a tanács döntését. A Forma-1 „mindenható ura” a következőket mondta erről. „Ha engem kérdeznek, akkor a McLaren tisztességes büntetést fog kapni. Nem hiszem, hogy a legrosszabbra kell számítaniuk.” – fogta rövidre Bernie Ecclestone.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.