A hétszeres világbajnok kálváriája

Schumi már csak egy "kísértet"

Káosz a Ferrarinál! Két verseny alatt nulla pontot szerzett az olasz istálló mindkét pilótája. És emellett még ott van Michael Schumacher, aki a világ legdrágább tanácsadója.

2009.04.08 12:25f1-live.hu

A Ferrari színeiben a hét világbajnoki címéből ötöt szerzett, de talán most megválnak a német szupersztártól. A csapatfőnök, Stefano Domenicali a héten krízisértekezletet hozott össze. Schumacher szerződése az év végén lejár. Talán kiesik a pikszisből?

„Olyan idők járnak, amikor mindenkinek vállalni kell a maga felelősségét, én ezt teszem. Mindenki másnak is így kéne…” – mondta Dominicali sejtelmesen.

Schumi menedzsere, Williy Weber szerint még semmi sem biztos: „Még egyelőre csak az év közepén járunk, várjuk ki a végét.” – mindenesetre nő a nyomás.

A sajtó mintha összefogott volna ellene. A La Gazzetta dello Sport így ír: „Hibák, problémák és pech, Schumacher egy kísértet. Maranelloban járkál egy kísértet, aki németül beszél. Schumi sosem választott stratégiát???”

Corriere dello Sport: „Kétségek Schumi miatt.”

La Gazetta di Modena: „Egyre problémásabb Schumi szerepe a bokszban.”

Tény, mindkét versenyen Schumi ott volt a csapatfőnök és a mérnökök mellett. Ott volt, amikor Massa Malajziában csak a 16. lett. Ott volt, amikor Kimi Räikkönen autójára esőgumit tettek a még száraz aszfalthoz.

A német így kommentálta az esetet: „Olyan volt, mintha lottóznánk. Nem lehetett tudni mi jön.”

Versenyzőként a világ legjobbja volt, de ezért stratégiában is ő a „király”? „Igen!” – mondja Niki Lauda – „Szerintem Schumi nem szólhatott bele túlzottan a kérdésbe, ha ő választott volna holmi mérnök helyett, akkor sokkal jobban döntött volna.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.