Jövőre bővülhet az F1-es mezőny

Ecclestone: 2010-től 26 autó lesz!

Bernie Ecclestone, a Formula-1 "mindenható ura" állítja, hogy a 2010-es szezont már 26 autóval kezdik meg, és természeten az új pontrendszerrel.

2009.03.26 11:59f1-live.hu

Bernie Ecclestone tervei szerint 3 új csapat érkezhet a száguldó cirkuszba, aminek köszönhetően a jelenleg 20 autós mezőny 26-ra hízhat.

„Jövőre 26 autó fog indulni a rajtrácsról. Nem kell majd tisztázni a szabályokat, ugyanis ha már életbe lépnek azelőtt, hogy az új csapatok beszállnak, akkor nem lesz kérdés.”

A brit milliárdosnak föltették azt a kérdést is, hogy mennyire csalódott az új rendszer ideiglenes kudarca miatt.

„Teljes mértékben. Ha az ember egy 100 méteres sprintversenyt néz, akkor nem a másodikra kíváncsi, hanem az elsőre. Az ötletnek elsősorban nem a világbajnoki címhez lenne köze, hanem ahhoz, hogy az emberek a győzelemért versenyezzenek, ne érjék be a második, harmadik hely pontjaival.” - magyarázta Ecclestone.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.