Forma-1

Forma 1 - 2026-tól a Honda lesz az Aston Martin motorszállítója

A jelenleg Mercedes-erőforrásokat használó brit istálló második helyen áll a pontversenyben.

2023.05.24 09:21MTI

A Forma-1-es világbajnokságban szereplő Aston Martin bejelentette, hogy 2026-tól a Honda lesz az istálló motorszállítója.

A felek közös közleményében a japán cég - amely 2021-ben névleg kivonult a száguldó cirkuszból, ugyanakkor szakmai segítséget nyújt jelenleg is a Red Bullnak - kiemelte, a 2026-ban életbe lépő szabályváltozások miatt térnek vissza a sorozatba, ekkor ugyanis jelentősen megnő az elektromos energia felhasználása és az Aston Martin stratégiai partnere, az Aramco által szállított 100 százalékban fenntartható üzemanyag használata.

A jelenleg Mercedes-erőforrásokat használó brit istálló második helyen áll a pontversenyben, a csapat pilótái közül a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a harmadik, Lance Stroll pedig a nyolcadik a vb-rangsorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.