Forma-1

Verstappen volt a leggyorsabb a bahreini teszt első napján

A 25 éves pilóta 157 kört tett meg a szahíri aszfaltcsíkon.

2023.02.23 19:16MTI

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője futotta meg a leggyorsabb kört (1:32.837 perc) a Forma-1-es mezőny szezon előtti hivatalos tesztjének első napján, Bahreinben.

A 25 éves pilóta 157 kört tett meg a szahíri aszfaltcsíkon, ezzel magasan ő töltötte a legtöbb időt a pályán, és végül csaknem három századmásodperccel volt gyorsabb a másodikként záró, szintén kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonsónál (Aston Martin).

A harmadik leggyorsabb köridőt az ugyancsak spanyol Carlos Sainz Jr. érte el a Ferrarival, negyedikként pedig csapattársa, a monacói Charles Leclerc végzett. Ami a Mercedes versenyzőit illeti, a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton hatodik, honfitársa, George Russell pedig kilencedik lett a gyakorlás első napján.

Az első tesztnap alapján a Williams versenyképesebbnek tűnik, mint az előző években, a thaiföldi Alexander Albon hetedikként, az újonc amerikai Logan Sargeant pedig tizedikként zárt.

A mezőny pénteken és szombaton még tesztel Bahreinben, ahol jövő hétvégén a 22 futamos idény első fordulóját rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.