F1

A rajongók sokkot kaptak, amikor egy férfi flyboardon repült az F1-es pálya fölé - videó

A Belga Nagydíj szombati szabadedzésén az F1 történetének egyik legkülönlegesebb jelenetét láthatták az érdeklődők.

2022.08.27 21:23ma.hu

Az F1 rajongói hozzászoktak a magas oktánszámú izgalmakhoz a versenypályán, de valószínűleg még a legtapasztaltabb szurkolót is megdöbbentette volna a látvány, amikor a Belga Nagydíj szombati kvalifikációja előtt egy férfi flyboardon repült a pálya felett.

Egy kaszkadőr, akit Franky Zapata francia feltalálóként azonosítottak, a közösségi médiában rögzített felvételeken a spái pálya fölött szárnyalt az akció előtt, miközben egy régi F1-es autó száguldott lefelé az egyenesben, látszólag versenyt futva a fenegyerekkel.

Zapata a La Source kanyarban kezdte a mókát, de a közösségi médiában közzétett videókon a pálya nagy részét, valamint más híres kanyarokat, például az Eau Rouge-t és a pálya hírhedt egyenesét is körbejárta.

Zapata az izgalmas repülés előtt így nyilatkozott: "Sok kihívást teljesítettem már nulláról 400 méterre vagy egy u-kanyarral. Ez egy olyan terület, ahol jól érzem magam a flyboarderrel.

"Nagyon gyorsan gyorsul és nagyon jól fordul. Viszont hosszú távon, mint itt, nagyon hatalmas végsebességgel nem megyek 200 m/h-nál tovább. Az túl bonyolult lenne. Mindig öröm itt repülni. Szeretek F1-es pályákon repülni. A kilátás csodálatos.

"Persze nincs sok időm arra, hogy gyönyörködjek a kilátásban. A kanyarokra kell koncentrálnom. A flyboarder sok koncentrációt igényel. De a pálya csodálatos, a táj kivételes".

Zapata korábban 2019-ben már körberepült ugyanezen a pályán, akkor is tisztelegve a francia pilóta, Anthoine Hubert előtt, aki abban az évben a Spa-Francorchamps-i balesetben vesztette életét.

A Francia Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás verseny előtt is láttak már hasonló mutatványt végrehajtani.

Zapata 2012-ben találta fel a flyboardot, amelyet hidropropulzióval hajtanak.

"Ezen a hétvégén nem volt helikopteres kamera, csak ez a fickó a FaceTime-on" - jegyezte meg egy rajongó a közösségi médiában a vírusvideóról, míg egy másik rajongó azzal viccelődött, hogy Zapata "túl komolyan vette a 'repülő kört'".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.