Forma-1

Lewis Hamilton tiszteletbeli brazil állampolgár lett

"Brazília az egyik kedvenc helyem a világon" - mondta a hétszeres világbajnok Forma-1-es.

2022.06.10 12:13MTI

Tiszteletbeli brazil állampolgár lett Lewis Hamilton hétszeres világbajnok Forma-1-es autóversenyző.

A Mercedes brit pilótája tavaly megnyerte a dél-amerikai országban rendezett futamot Interlagosban, majd a brazil zászlóval ünnepelt a pódiumon. Ezután az egyik országgyűlési képviselő javasolta Hamilton tiszteletbeli állampolgárságát, amelyet csütörtökön fogadtak el a képviselők.

"Nem találom a szavakat, Brazília az egyik kedvenc helyem a világon, és alig várom, hogy viszontlássam" - hálálkodott közösségi oldalán a 37 éves sztár, akinek a brazil Ayrton Senna a példaképe, és Sao Paulóban nyerte meg 2008-ban az első vb-címét.

A 103 futamgyőzelemnél tartó versenyző tavaly óta Sir Lewis Hamiltonnak nevezheti magát, miután Károly walesi herceg lovaggá ütötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.