Forma-1

A Ferrari is bemutatta idei versenyautóját

Hetedikként a Ferrari Forma-1-es csapata mutatta be az idei világbajnoki sorozatra tervezett versenyautóját, csütörtökön.

2022.02.17 17:50MTI

Az F1-75 kódjelzésű modell fényezése a maranellói istálló honlapjára feltöltött képek tanúsága szerint némileg eltér a megszokottól, a vörös szín mellett ugyanis a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott a fekete.

Az elnevezés egy évfordulóra utal, ugyanis 75 évvel ezelőtt, 1947-ben gurult ki az első Ferrari az olasz autógyárból.

A Forma-1-es Ferrarikat az idén is a monacói Charles Leclerc, valamint a spanyol Carlos Sainz Jr. vezeti majd.

A maranellói csapat tavaly harmadik lett a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében, futamgyőzelme ugyanakkor legutóbb 2019-ben, Szingapúrban volt, vb-címet pedig utoljára 2008-ban szerzett az istállók között. A Ferrari eddigi utolsó egyéni világbajnoka a finn Kimi Räikkönen, aki 2007-ben diadalmaskodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.