Forma-1

Verstappen aranyszínű cipőben tesztelt - fotó

Két nappal a világbajnoki cím elhódítása után aranyszínű cipőben ült autóba Max Verstappen a Forma-1 keddi, Abu-Dzabiban rendezett tesztjén.

2021.12.15 08:10MTI

A 24 éves holland pilóta a 2022-es idényre szánt új, 18 colos (46 cm) gumik tesztelésén 124 kört tett meg Red Bulljával.

Verstappen vasárnap emlékezetes csata végén, a biztonsági autós fázis után, az év záróversenyének utolsó körében előzte meg a hétszeres vb-első, címvédő brit Lewis Hamiltont (Mercedes) és szerezte meg karrierje első világbajnoki trófeáját, amelyet csütörtökön Párizsban, egy ünnepélyes díjátadó ceremónián vehet majd át.

A vasárnapi "végjáték" komoly visszhangot váltott ki, ugyanis a brit sztár végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, amelynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappennek esélye nyílt előzni és az utolsó körben le is hagyta Hamiltont.

Az eset után a Mercedes két okból is óvást nyújtott, amit elutasítottak, ugyanakkor a német csapatnak csütörtökig még van lehetősége fellebbezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.