F1

Spanyol Nagydíj - Hamilton századszor a pole pozícióban

Pályafutása századik pole pozícióját elérve Lewis Hamilton, a Mercedes címvédő és hétszeres világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2021.05.08 18:50MTI

A 36 éves pilóta az idén másodszor, a Barcelona melletti Circuit de Catalunyán pedig immár hatodszor startolhat az első helyről.

Hamilton mellől Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője kezdheti majd meg a versenyt, míg a harmadik rajtkocka Hamilton csapattársáé, a finn Valtteri Bottasé lett.

A Forma-1 történetében Hamilton az első versenyző, aki száz pole pozíciót ért el a karrierje során. Az örökranglistán a szintén hétszeres vb-győztes, legendás német Michael Schumacher a második 68 első rajthellyel, míg az 1994-ben tragikus körülmények között elhunyt háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna a harmadik 65-tel.

A szombati időmérőn a negyedik rajthelyet Charles Leclerc szerezte meg a Ferraival, míg a francia Esteban Ocon nagyszerű teljesítménnyel az ötödik pozícióban zárt az Alpine volánja mögött. A mexikói Sergio Pérez nyolcadik lett a Red Bull-lal, így ismét nehéz dolga lesz, ha segíteni akarja csapattársa, Verstappen küzdelmét a dobogós helyekért.

A 66 körös Spanyol Nagydíj vasárnap 15 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Max Verstappen (holland, Red Bull)

2. sor:
Valtteri Bottas (finn, Mercedes)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

3. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

4. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

5. sor:
Lando Norris (brit, McLaren)
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)

6. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)

7. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

8. sor:
George Russell (brit, Williams)
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)

9. sor:
Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)
Mick Schumacher (német, Haas)

10. sor:
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
Nyikita Mazepin (orosz, Haas)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.