Betett a járvány

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A tavalyi versenynaptárban eredetileg 22 futam szerepelt, de a világjárvány miatt végül csak 17-et tudtak megrendezni - többnyire nézők nélkül.

2021.02.27 01:30MTI

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

Az elitsorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteki bejelentése szerint 2019-ben 2,022 milliárd dolláros bevétel mellett 17 millió dollár volt a szakág nyeresége, ezzel szemben tavaly 1,145 milliárd dolláros bevétel mellett 386 milliós veszteséget könyveltek el, a tíz csapat között pedig 711 millió dollárt osztottak szét, ami 301 millióval kevesebb a tavalyelőttinél.

A tavalyi versenynaptárban eredetileg 22 futam szerepelt, de a világjárvány miatt végül csak 17-et tudtak megrendezni - többnyire nézők nélkül -, és olyan kiemelt események maradtak el, mint a Monacói és a Szingapúri Nagydíj.

A Forma-1 elsődleges bevételei leginkább a versenyek promóciós díjaiból, a műsorszolgáltatási megállapodásokból, valamint a hirdetőktől és a támogatóktól származnak. Stefano Domenicali vezérigazgató szerint nem meglepő, hogy a versenyek számának csökkenése, a lerövidült idény és a zárt kapus futamok miatt csökkentek a bevételek. Hozzátette azonban, hogy elődje, Chase Carey erős alapokat hagyott rá, amelyek biztosítják a jövőbeni növekedést.

Domenicali szerint sportáguk tavaly bizonyította, hogy a világjárvány idején is képes garantálni a résztvevők biztonságát, ezért minden versenyszervező egyetért abban, hogy az idei futamokat az eredeti tervek szerint kell megrendezni.

A március 28-án Bahreinben kezdődő szezonban a tervek szerint 23 futamra kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.