F1

Franz Tost 10 millió dollárban maximálná a pilótafizetéseket a Forma-1-ben

Tavaly október végén kezdődtek meg a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról.

2021.02.20 23:30MTI

Az Alpha Tauri csapatának vezetője, Franz Tost úgy véli, hogy a Forma-1-es pilótáknak nem lenne szabad 10 millió dollárnál többet keresniük évente.

"Igen, a versenyzőknek pénzt kell kapniuk, tízmillió feletti összegről azonban szó sem lehet" - idézte az egykori osztrák autóversenyző szavait az autosport.com szakportál.

A csapatvezető szerint az istállóknak választaniuk kell, hogy az autók jobbá tételébe fektetnek be, vagy a pilóták fizetésére fordítják inkább a pénzt.

"Szerintem egy igazi versenyző úgy dönt, hogy a fizetésénél előbbre való a versenyautó fejlesztése" - mondta Tost.

Tavaly október végén kezdődtek meg a tárgyalások a Forma-1-es pilóták fizetésének korlátozásáról. A javaslat 30 millió dollárban maximálná egy versenyző éves fizetését 2023-tól. A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton - becslések szerint - 40 millió fontot kap szezononként.

A csapatok költségvetésének maximálásáról már korábban döntöttek, ez idén 145, jövőre 140, 2023-tól pedig 135 millió dollár lesz, ám a pilóták bérét nem tartalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.