Újabb problémák az idei autókkal

A Ferrari után a Williams és a Toyota is illegális?!

Úgy tűnik a Ferrarin kívül más szabálytalan autók is vannak a jelenlegi 2009-es "repertoárban." Most a Toyota és a Williams autói szúrtak szemet a többi csapatnak.

2009.01.29 11:29f1-live.hu

Az olasz istállónak a kipufogó megoldása volt az, ami a többi csapat hangját is fölemelte.

Az Autosport információi szerint az említett két istálló esetében a diffúzorral van problémája a vetélytársaknak. A Toyota és a Williams hátsó megoldása a trükkös aerodinamikai elemekkel játssza ki a 175 milliméteres maximális magasságot.

Az érintett csapatok természetesen biztosak abban, hogy az ő megoldásuk még a megengedett határokon belül vannak. Azért problémás az, ha tényleg a leírtak szerint jártak el a csapatok, mert akkor jogosulatlan előnyt szerezhetnek a lassabb kanyarokban.

A Renault vezető mérnöke, Pat Symonds a következőket mondta az Autosport-nak: „A diffúzoraik megehetősen érdekesek. Nem mernék megesküdni arra, hogy szabályosak. Ez egy olyan dolog, amiről majd a FIA-nak kell nyilatkoznia. Meg fogjuk őket kérdezni, egyelőre még nem tettük ezt meg.” A Toyota autójának is a hátsó „traktusával” van a probléma.

A Toyota hátulján úgy tűnik, hogy a diffúzor a megengedettnél 15 centiméterrel szélesebb. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy az autón egy hosszabb középső leszorítóerő keletkezik.

Valószínűleg napokon belül a FIA is megszólal az üggyel kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.