Forma-1

Nem tud beszélni, a szemével kommunikál Michael Schumacher

Csak három ember mehet be hozzá, rajtuk kívül senki sem láthatja.

2020.09.30 08:57ma.hu

A világhírű Formula-1-es pilótát még 2013. decemberében érte síbaleset Franciaországban, Méribelben. Az 51 éves német legenda a legfrissebb hírek szerint beszélni képtelen, csak a szemével kommunikál.

Schumachert súlyos fejsérülése miatt kétszer operálták, egy ízben a balesete után két órával, ami Erich Riederer zürichi neurológus szerint nagyon hosszú idő. Gregoraci, Schumacher korábbi csapatfőnökének volt felesége elmondása szerint nagyon súlyos válságba került a sportoló; még a normális beszédre sem képes - írja a Blikk.

"Nem beszél, csupán a szemeivel tud kommunikálni. Összesen három ember mehet be hozzá, rajtuk kívül senki sem láthatja" - mondta a divatmodellként dolgozó valóságshow-szereplő. Jean Todt, aki korábban csapatvezetője volt a Ferrarinál az autóversenyzőnek, még a nyáron azt nyilatkozta: "Harcol, és bízunk benne, hogy a világ újra láthatja majd. Ezen dolgozik a családja."

Erich Riederer idegsebész korábban úgy nyilatkozott, hogy a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján a volt F1-pilóta soha nem épül majd fel teljesen. Véleménye szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában, és ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy.

"Vegetatív állapotban lehet. Lélegzik, a szíve ver, valószínűleg ülni is tud, sőt, segítséggel apró lépéseket megtenni, de semmi mást. Hogy van-e esély arra, hogy valaha ugyanúgy lássuk őt, mint a balesete előtt? Őszintén mondom, nem hiszem."

Schumachert balesete óta a Genfi-tónál található otthonában ápolták, Gregoraci szerint azonban családjával már elköltözött Svájcból és jelenleg Spanyolországban él, ahol a házukban a felesége egy kórházat rendezett be.

A legendás versenyző életéről különleges dokumentumfilm is készül családja soha nem látott felvételeket és fotókat is mutat majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.