Forma-1

Vettel távozik a Ferraritól

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idény végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától.

2020.05.12 10:22MTI

A Bild, az Auto, Motor und Sport és a Motorsport-Total.com egybehangzó értesülését kedden megerősítette az olasz istálló, eszerint a 32 éves német pilóta nem hosszabbítja meg szerződését és hat idény után elhagyja a maranellóiakat.

"Közös megegyezéssel hoztuk meg a döntést, valamennyiünk szerint ez volt a legjobb megoldás a helyzetre" - jelentette ki Mattia Binotto csapatfőnök.

Vettel tavaly csak a csalódást keltő ötödik helyen végzett az autós gyorsasági világbajnokságon, csapattársa, a monacói Charles Leclerc - aki 2019 végén 2024-ig meghosszabbította új kontraktusát - is megelőzte.

Vettel áprilisban még úgy nyilatkozott, hogy az idénykezdet előtt aláírhatja új megállapodását a Ferrarival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.