Lehetőség a trükközésre

Kiskapu az új motorszabályon?

Az idei szezonban rengeteg változás lesz, elsősorban a költségcsökkentésnek köszönhetően. Most azonban úgy tűnik a motorhasználat szabályain találtak egy kibúvót.

2009.01.14 12:23f1-live.hu

Az már korábban világos lett, hogy idén minden versenyző összesen nyolc motort használhat a szezon során. További híresztelés volt, hogy a motornak 3 egymást követő versenyt kell kibírnia, szemben a 2008-as kettővel.

A szabály viszont a következőképpen szól: „Egy versenyző sem használhat 8-nál több motort a szezonban. Ha többet használ, akkor 10 helyes rajtbüntetést kap, azon a versenyen, ahol átlépte a határt.”

Ebben a szabályban nem szerepel az, hogy egymás utáni eseményeken is kell használni az erőforrást, csak, hogy összesen 8-at lehet. Ha ez tényleg így van, a csapatoknak nem kötelező már sok kilométert megfutott motorokkal menni a „motorzabáló” Spa Francorchamps-i és a Monza-i pályákon.

A következő teória, amit ez felvet, hogy a versenyzők akár külön motort használhatnának az időmérőn és versenyen, és nem kapnának érte büntetést. Hogy ez csak szőrszálhasogatás, vagy tényleg van egy kiskapu a motorszabályban, az valószínűleg napokon belül kiderül.

A váltó esetében nincs ilyen, ott tiszta sor, hogy 4 egymás követő eseményen kell ugyanazt a váltót használni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.