Nem tanultak a hibából

A Ferrarinak nem kell a nyalóka!

A 2008-as kudarcok ellenére a Ferrari idén is megpróbálkozik a "nyalókás embert" felváltó lámpás rendszerrel. Úgy látszik a tavalyi mizéria nem szegte kedvét a vörös istállónak.

2009.01.06 12:27f1-live.hu

A hír igencsak meglepő, ugyanis a tavalyi szezonban a Szingapúri Nagydíj tulajdonképpen az új rendszer miatt úszott el. Arról nem is beszélve, hogy „az alternatív tankolási módszer” nem volt kifejezetten biztonságos.

Utólag kiderült, emberi hiba vezetett a problémákhoz. Az eset után a Ferrari visszaállt a „nyalókára”, ám most úgy tűnik, újra próbára teszik a lámpás rendszert.

„A tervünk az, hogy idén ismételten megpróbálkozzunk a lámpás rendszerrel. Kicsit alakítottunk rajta, ezeket még tesztelni fogjuk, és meglátjuk mennyit fejlődött.”- mondta az autosport.com-nak a Ferrari szóvivője.

A csapat menedzsere a La Stampa-nak nyilatkozott, ő is a tavalyi bakikról beszélt. „Analizáltuk a hibáinkat, amiket 2008-ban követtünk el és fejlesztettük a rendszert. Egy program segítségével fogjuk megoldani, hogy ne lehessen addig elindulni az autóval, ameddig a benzintöltő cső csatlakoztatva van.”- mondta Luca Baldisserri.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.