Forma-1

Magyar Nagydíj - Felkészült a rendőrség

Mintegy 1200 rendőr ügyel majd a hétvégi Forma-1-es versenyre érkező közönség zökkenőmentes közlekedésének biztosítására és a megfelelő közbiztonságra .

2019.08.01 11:39MTI

A mogyoródi Hungaroring környékén mintegy 1200 rendőr ügyel majd a hétvégi Forma-1-es versenyre érkező közönség zökkenőmentes közlekedésének biztosítására és a megfelelő közbiztonságra - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön a Hungaroring melletti autóparkolóban berendezett ideiglenes rendőrőrsön.

A nagy nemzetközi autóversenyre előreláthatóan az idén is százezres nagyságrendű látogató utazik itthonról és más országokból is, munkájukat a magyar rendőrök mellett osztrák, szlovák és román kollégák is segítik - közölte András Tamás rendőr alezredes.

A Hungaroringhez vezető M3-as autópálya forgalmában - ha elő is fordulhat némi torlódás - a versenyre autóval érkező nagyszámú vendég várhatóan nem okoz fennakadást. A pálya környéki utakat pénteken, szombaton és vasárnap délelőttönként a Hungaroring irányába egyirányúsítják, délutánonként pedig ellenkező irányba lehet majd közlekedni a próbafutamokra, illetve a versenyre érkezők gyorsabb haladása érdekében.

A sajtóreferens arról is szólt, hogy a közbiztonság érdekében lovas, kutyás, motoros rendőrök is szolgálatba állnak.

Az elmúlt évek tapasztalatai kedvezőek, csökkent a bűnesetek száma. Leggyakrabban lopások fordulhatnak elő, ennek megelőzésére a parkoló autókba nem ajánlatos nagyobb értéket hagyni - hívta fel a figyelmet.

A Hungaroring mellett felállított ideiglenes rendőrőrs csütörtök déltől vasárnap éjfélig 24 órás szolgálatot tart. Szükség esetén plusz ügyeleti számon is elérhetők a rendőrök a 06-28-309654, illetve a 06-20-4030532-es telefonszámon - hívta fel a figyelmet András Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.