Formabontó ötlet

3 autóval indulna a Williams?!

A Honda csődje után már a gyári csapatok sincsenek biztonságban anyagilag, nem hogy a privát csapatok, mint például a Williams. A brit istálló sincs kifejezetten jó anyagi helyzetben, ám egy érdekes ötlettel álltak elő, amit így lehet összefoglalni: Egy csapat, három autó.

2008.12.09 12:23f1-live.hu

A brit istálló vezetői állítják, mindenképpen maradnak a Forma-1-ben, és mindenképpen maradnak a „nem gyári” koncepciónál. Ez azért is érdekes, mert két neves szponzorát, a Lenovo-t és a Petrobras-t is elveszíti jövőre az „istálló.” Ennek a váltásnak köszönhetően 88 millió dollártól esik el Frank Williams csapata.

Williams-ék továbbra is kitartanak a saját tervezésű autó mellett, ám Adam Parr, a csapat vezetője érdekes ötlettel állt elő. „A csapatoknak meglenne a lehetősége, hogy a kettő helyett három autóval induljanak a Forma-1-ben. Ha csak nyolc csapatunk lenne és mindenki három autót indítana máris 24 gép lenne a rajtrácson, ami néggyel több, mint idén.”- mondta Parr a The Guardian-nak.

Murray Walker a BBC és az ITV korábbi legendás kommentátora szerint nem lenne életképtelen a „háromautós ötlet.” „Három autóval indulni nyílván drágább lenne. De a költségcsökkentő lépések miatt, még így is maradna pénz a csapatok kasszájában. Ez sokkal jobb, mintha hagynánk eltűnni a Forma-1-et.”- mondta Walker a BBC-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.