Forma1

Utolsó útjára kísérik Bianchit

Nizzában a mai napon helyezik végső nyugalomra a múlt hétvégén elhunyt Jules Bianchit. A temetésen a család és barátok mellett számos egykori csapattárs, ellenfél és csapatfőnök is részt vesz.

2015.07.21 11:54ma.hu
telesport.hu

A Marussia egykori versenyzője kilenc hónapig feküdt kómában a tavalyi Japán Nagydíjon elszenvedett súlyos balesete óta, s péntek éjjel érte a halál a nizzai kórházban - írja a telesport.hu.

Szülővárosában is kísérik utolsó útjára. A temetési szertartás ma délelőtt 10 órakor vette kezdetét a Sainte-Réparate katedrálisban - illetve az előtte lévő téren, ahová a szurkolókat várták.

"Csak a család és a közeli barátok, kollégák mehetnek be a katedrálisba. A nyilvánosság tagjai, akik szeretnék leróni kegyeletüket, a katedrális előtti téren gyülekezhetnek. Köszönjük a megértésüket és támogatásukat" - állt a Bianchi utolsó csapata, a Manor által kiadott közleményben.

Ami a Magyar Nagydíjra készülő mezőny tagjait illeti, a Sport Bild információi szerint Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Nico Hülkenberg biztosan tiszteletét teszi Nizzában, de Felipe Massa, Romain Grosjean, Jean-Éric Vergne, valamint a Red Bull-versenyzők részvétele is biztosnak mondható. Rajtuk kívül a Ferrari Akadémiát elindító Stefano Domenicali, a volt csapatok, a Ferrari, a Force India, a Manor Marussia, továbbá az alsóbb kategóriás istállók, így az ART (Forma-3), a Tech1 (Forma-Renault 3.5) képviselői is jelen vannak, akárcsak a menedzser és barát, Nicolas Todt, valamint az FIA elnöke, Jean Todt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.