Kimi nagyon csúszkált

Alonso: Mindkettőnknek szerencséje volt!

Ijesztő, de végül szerencsés kimenetelű balesettel rajtolt az Osztrák Nagydíj. Kimi Räikkönen és Fernando Alonso már két kanyar után összeütköztek.

2015.06.21 18:26ma.hu
telesport.hu

Miután Kimi Räikkönen csak a 14. rajthelyről vágott neki a versenynek, csapatával úgy döntöttek, taktikát váltanak, s a nehezebben fölmelegíthető lágy gumikkal kezdik a futamot. Mindez ugyanakkor hamar visszaütött. A finn versenyző a második kanyarból kigyorsítva elveszítette autója hátulját, majd némi ellenkormányzás után összecsúsztak a mögötte érkező Fernando Alonsóval. A spanyol McLarenje a levegőbe emelkedett, s autója ijesztő közelségben volt a finn fejéhez - írja a telesport.hu.

Végül mindkét bajnok sértetlenül hagyta el a helyszínt, a BBC információi szerint Alonso enyhe térdfájásra panaszkodott. "Nagyon jól rajtoltam, több helyet is sikerült javítanom. Talán a 14. helyen voltam éppen. Kimi a keményebb gumin volt, a második kanyarból való kigyorsításnál túlpörögtek a kerekei, nagyon mozgott alatta az autó" - nyilatkozta a spanyol versenyző az MTVA helyszíni tudósítójának.  "Meg akartuk előzni, ő balra, majd jobbra ment, aztán elveszítette az irányítást a kocsija fölött. Balra ment, mindketten a falnak mentünk. Nagy szerencse, hogy nem ütöttem meg a fejét. Fékeztem, de a kerekeim már a levegőben voltak. Nagyon közel voltam, de mindkettőnknek szerencséje volt, rendben vagyunk. Kemény volt, rossz helyen voltam, és a baleset is kemény volt. Elveszítette az irányítást, mivel nem volt tapadása."


Alonso Raikkonen Crash Austria 2015 HD by bigcocomero

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.