Azonnali büntetés

Szingapúri Nagydíj: komoly változás a rádiózásban

Komoly szabálymódosítások lépnek életbe a Forma-1-es világbajnokságon a rádiós kommunikáció terén, amelyekhez már a következő, jövő heti Szingapúri Nagydíjon alkalmazkodniuk kell az istállóknak.

2014.09.13 06:33MTI
freedigitalphotos.com/artur84

Az f1-live.hu beszámolója szerint Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött: a versenyzőkkel a jövőben kizárólag stratégiai és biztonsági jellegű kommunikációt szabad folytatni, a vezetést segítő tanácsokat azonban kerülni kell. Utóbbi kategóriába tartozik például a fékek állapotára, az üzemanyag-fogyasztásra vagy éppen a gumik elhasználtságra vonatkozó tájékoztatás. A csapatok ugyanakkor továbbra is megoszthatják a pilótákkal a stratégiai és a biztonságra vonatkozó információkat. A rendszer a teljes versenyhétvégére, azaz az edzésekre is vonatkozik.

A FIA közleményben jelezte, szabályszegés esetén nem fognak figyelmeztetni, hanem azonnali büntetést rónak ki a csapatokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.