Susie Wolff a Brit Nagydíjon mutatkozik be

22 év után ismét női pilóta a Forma-1-ben!

Susie Wolff személyében 22 év után ismét van női pilótája a Forma-1-es világbajnokságnak, a skót versenyző a hétvégi Brit Nagydíj első szabadedzésén mutatkozik be.

2014.07.02 11:38MTI
Forrás: Wikipédia

A 31 éves Susie Wolff Williamsszel köröz majd pénteken, és két héttel később Hockenheimben is szerepelhet szabadedzésen.

"Gyors kocsi lesz alattam, de készen állok" - közölte a Susie Stoddart néven született pilóta. "Nem arról van szó, hogy nekem kell a leggyorsabbnak lennem, csak az autó felkészítése és finomhangolása lesz a feladatom."

A német túraautó-bajnokságban is indult versenyző 2011 óta a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak a felesége, a pár Ausztriában él.

A Forma-1 történetében eddig öt nő szerepelt futamon, legutóbb az olasz Giovanna Amati kapott lehetőséget 1992-ben.

Két évvel ezelőtt a spanyol Maria de Villota tesztelt a Marussiánál, ám egy balesetben súlyos fejsérülést szenvedett, majd tavaly októberben - vélhetően a karambol következményként - elhunyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.