Jól nyomta, de büntetést kapott

Grosjean ismét a középpontba került

Felemás hétvégét tudhat maga mögött Romain Grosjean, a Lotus versenyzője. A francia kiválóan szerepelt a Magyar Nagydíj szombati időmérőjén, hiszen a harmadik rajtkockát sikerült megszereznie, de a vasárnapi futamon kisebb hibái miatt ismét megbüntették.

2013.07.29 10:13ma.hu

Grosjean a Nürburgringen az előkelő harmadik helyen végzett, közvetlen csapattársa, Kimi Räikkönen mögött. A finn ezúttal is a második lett remek stratégiájának köszönhetően, de a francia nem tudta megismételni legutóbbi teljesítményét, be kellett érnie a hatodik helyezéssel.

A rajtot jól kapta el Grosjean, majd Sebastian Vettelt sikerült nyomás alatt tartania, és egy rövid ideig még a versenyt is vezette. Aztán Jenson Buttonnel akadt össze, amit a brit számon is kért rajta a futamot követően. A vétkes bocsánatot kért tettéért, mert nem hagyott riválisának elég helyett. A versenybírák a futamot követően 20 másodperces büntetést szabtak ki Grosjeanra.

„A Jensonnal történt affér miatt időbüntetést kaptam, de már bocsánatot is kértem a McLaren pilótájától” – mondta Grosjean, aki Felipe Massával szemben az idei Forma-1-es szezon talán egyik legszebb előzését mutatta be a 4-es kanyarban. Később ugyan szabálytalannak találták őt a versenybírók, mivel mind a négy kerékkel elhagyta – ha csak néhány centiméterrel is – a pályát. „Úgy gondolom, hogy Massát szépen előztem meg, de azért is megbüntettek.”

Érdekesség, hogy a Ferrari brazil pilótája kiállt Grosjean mellett, ahogy a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier is – persze utóbbi reakciója kevésbé meglepő. A 27 éves versenyző még hozzátette, nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen jó volt a tempója, de többször is beragadt valaki mögé, a Hungaroringen pedig nagyon nehéz előzni.

Button mellett Fernando Alonso is panaszkodott Grosjeanra, a spanyol a rajtnál történtek miatt neheztelt a franciára: a Ferrari pilótája szerint nem sok helyet hagyott neki, mintha más nem is lett volna a pályán, annak pedig kifejezetten örült, hogy büntetést kapott a Buttonnel történtek miatt.

A sportfogadás piacain fellelhető oddsok alapján még mindig Vettel az idei kiírás legnagyobb esélyese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.