Magyar Nagydíj

Nem Vettel nyerte az időmérőt

Lewis Hamilton pályafutása harmincadik pole pozícióját vívta ki a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén szombaton a Hungaroringen, így a Mercedes brit pilótája indulhat az első rajtkockából vasárnap.

2013.07.27 15:03ma.hu

Lemaradt az első rajtkockáról Sebastian Vettel, ugyanis Lewis Hamilton - 2007, 2009 és 2012 után - ismét az első rajtkockát tudhatja magáénak a a Hungaroringen. A világbajnoki címvédő nagyon csalódott, hogy csak a második helyet szerezte meg, míg a harmadik pozícióból a Lotusszal versenyző francia Romain Grosjean vághat neki a vasárnap 14 órakor kezdődő 70 körös futamnak.

Hamilton szinte biztos volt Vettel sikerében, és nagyon meglepődött az eredményén, úgy vélte, Red Bullos ellenfele hibát vétett, ráadásul nem is érezte túl jó körnek a magáét. A sok fejlesztésnek és az egész csapat kemény munkájának tudta be végül a sikert.

Vettel nagyon szeretett volna nyerni, de elismerte Lewis eredményét, míg Grosjean elmondta, nagyon szereti a Hungaroring aszfaltcsíkját, de sajnos, ez még nem garancia a sikerre.

A 2008-ban világbajnok Hamilton a Hungaroringen negyedik, pályafutása 30. pole pozícióját szerezte meg Mogyoródon, a Mercedes istállónak pedig a szezonban ez volt a hetedik kvalifikációs elsősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.