Svédország

Ogier legyőzte Loeböt a Rali vb-n

A francia Sebastien Ogier legyőzte honfitársát, a sorozatban kilencszer vb-győztes Sebastian Loeböt a rali-világbajnokság idei második, svédországi futamán.

2013.02.10 17:35MTI

A szakág élő legendája, Loeb már korábban bejelentette, hogy idén csak három-öt versenyen áll rajthoz a sorozatban. Ebből az elsőt, a monacóit megnyerte, a svédországit pedig azért szemelte ki, mert ezen csak egyszer sikerült győznie, noha összesen 77 vb-futamon volt első. A diadal végül most sem jött össze neki a skandináv télben, ahol ugyanakkor először fordult elő, hogy két francia végzett az első két helyen.
 
Loeb programját néhány GT-futam egészítheti ki, majd 2014-re - amennyiben a Citroe:n igazgatósága erre rábólint - a túraautó-világbajnokságot célozza meg. Ogier sikerével a Volkswagen az első diadalát aratta a rali-vb-n, a pilóta pedig a pontversenyben átvette a vezetést Loebtől. 

Mindkettőjüknek egy-egy első és második helye van ugyan a sorozatban, de Monacóban törölték az utolsó szakaszt, amelyen az első három plusz pontokat kapott volna, míg ezúttal Ogier bizonyult a leggyorsabbnak a záróetapon. 

A végeredmény: 
1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, VW Polo R)3:11:41.9 ó 
2. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, Citroën DS3) 41.8 mp hátrány 
3. Mads Ostberg, Jonas Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS) 1:24.5 p h. 

A vb állása 2 futam után 
(még 11 van hátra): 
1. Ogier 46 pont, 
2. Loeb 43, 
3. Mads Ostberg 24

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.