Megmenekül az Ausztrál Nagydíj

Albert Park 2015-ig biztosan az F1-es naptárban marad

Minden jel arra utal, hogy az Ausztrál Nagydíj megmenekül, miután olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint az illetékesek hamarosan aláírnak egy olyan szerződést, amely biztosítja, hogy az Albert Park 2015-ig biztosan az F1-es naptárban marad.

2008.06.17 12:40f1vilag.hu

A vasárnapi Herald Sun c. napilap értesülései szerint Victoria állam kormánya szóban már megegyezett arról, hogy újabb öt évvel meghosszabbítják Melbourne Forma-1-es szerződését. "Ugyan még nem írtuk alá a szerződést, de hamarosan megtesszük" – nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó, az ügyhöz közel álló személy az ausztrál újságnak még a hétvégén.

Az egyezség egyben azt is jelenti, hogy az Ausztrál Nagydíj jövője nincs veszélyben, pedig korábban volt róla szó, hogy a hatalmas veszteség, és az időeltolódás miatt Európában hajnalban sugárzott verseny kikerülhet a naptárból.

A hírek szerint a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone arról is biztosította a szervezőket, hogy nem kötelezi éjszakai verseny megrendezésére őket a jövőben, bár az nem kizárt, hogy a kezdést egy kicsit eltolják. A jövő évi verseny délután kettő óra helyett valószínűleg ötkor kezdődik majd meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.