Nincs zsákbamacska

Grosjean: Ha lehetőségem lesz rá, bizonyítani fogok

A Lotusnak papíron egyelőre még csak egy pilótája van Kimi Räikkönen személyében, de a szakemberek szerint meglepő lenne, ha nem Romain Grosjean lenne a finn csapattársa a 2013-as évben.

2012.12.10 16:31ma.hu

A fiatal francia felemás szezonon van túl, mivel az időmérők többségén jól teljesített, de a futamokon – főleg azoknak első köreiben – mutatott formája hagyott némi kívánnivalót maga után. Összesen nyolc elsőkörös balesetben volt benne, ezeknek többségében ő volt a ludas. A legemlékezetessebb hibája a Belga Nagydíjon volt, ahol Fernando Alonso élete néhány centiméteren múlott.

Csapattársát a kvalifikáción tízszer is elverte, összesen pedig három dobogós helyezést ért el: Kanadában második, Silverstone-ban és Bahreinben pedig a harmadik lett. A Lotusnál még alaposabban szeretnék átgondolni a dolgokat a jövő évi felállást illetően, de a 26 éves pilóta nagyon reméli, hogy kap szerződést 2013-ra is.

„Nagyon bízom benne” – utalt lehetséges kontraktusára Grosjean. „Normális esetben első évedben tanulsz, másodikban már nyersz, de a Forma-1-ben azért ez kicsit másképpen működik. „Nehéz megmondani, hogy milyen formában is vagy, hiszen egy darabig most nincs lehetőség tesztelni, csak februárban. Ugyanakkor mi tudjuk jól, hogy honnan indulunk, mit kell tesztelnünk és mely területeken kell fejlődnünk. Vannak hullámvölgyek, de idén szerintem tízezerszer több dolgot tanultam, mint korábban.”

Grosjean a Forma-1-ben 2009-ben mutatkozhatott be az Európa Nagydíjon, a Renault-ban az ifjabbik Nelson Piquet-t váltotta. Néhány versenyen bizonyíthatott, de 2010-ben a GP2-ben találta magát ismételten.

„Sokkal gyorsabbak voltunk, mint amire én számítottam” – folytatta. „Volt, amikor lassú autóval kellett versenyezni, de kölcsönösen segítettük egymást a csapattal, és az utolsó négy verseny igen érdekesre sikerült. Magabiztosabban érzem magam, mint a szezon elején, mivel rengeteget fejlődtem, és még mindig vannak bennem plusszok.”

Jelen állás szerint a netes fogadás piacain Grosjean nem szerepel a végső győzelemre is esélyes pilóták között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.