12 pontos hátrány

A Sauber elég gyors ahhoz, hogy elkapja a Mercedest

Nem fejlesztett az utóbbi hetekben a Sauber, de a svájci istállónál így is bíznak abban, hogy még elkaphatják a Mercedest, így megszerezhetik a konstruktőri világbajnoki versenyben az ötödik helyett.

2012.11.14 14:27ma.hu

A Mercedes pocsék formában van, hiszen Szingapúr óta egyik pilótája sem tudott pontot szerezni – Nico Rosberg és Michael Schumacher is maximum csak a kvalifikációkon tudott jó helyezért elérni, de versenytempóban továbbra is nagyon lassúnak bizonyul a németek autója.

Amikor a Sauber önnálóként indult a Forma-1-ben, mindig a középmezőnyben végzett, de néha fel tudott mutatni kiemelkedő eredményeket. Idén is jól szerepel az istálló, hiszen Sergio Pereznek köszönhetően több dobogós helyezése is van már az alakulatnak, de Kamui Kobayashi is felállhatott már a dobogó legalsó fokára.

Az évek óta az élbolyba vágyó Mercedes előnye csupán 12 pont a Sauberrel szemben, így utóbbi együttesnél bíznak abban, hogy elkaphatják Schumacheréket.

„Igen, de nagyon nehéz lesz, ebben biztosak vagyunk” – válaszolt Monisha Kaltenborn az Autosport azon kérdésére, elkaphatják-e a Mercedest a svájciak. „Csak az optimizmusunkon múlik, hiszen igazán versenyképes autónk van, nem kell külön fejlesztenünk. Ha mindenki a maximumot hozza ki magából a versenyhétvégeken, akkor a dolgok jól alakulhatnak a számunkra. Azonban egy nagyon jó csapat ellen harcolunk, hihetetlenül nehéz dolgunk lesz.”

A Mercedes a Sauberrel ellentétben éppen egy komoly technikai újításán dolgozik, pontosabban új kipufogórendszert tesztel Ross Brawn együttese, mely az úgynevezett Coanda-hatáson alapszik.

A jövőre már a McLarent erősítő Perez a szezon első felében tündökölt igazán, az utóbbi futamokon inkább Kobayashi tolja a Sauber szekerét – Japánban harmadik, míg Abu Dhabiban hatodik lett az ázsiai pilóta. Jövője azonban még bizonytalan, szerződést még nem kapott jelenlegi kenyéradójától a 2013-as évre. Az biztos, hogy Nico Hülkenberg lesz a svájciak egyik pilótája, sokak szerint a másik ülésre pedig Esteban Gutierrez pályázik a legnagyobb eséllyel.

A hétvége legnagyobb esélyese az online fogadás szorzóit is figyelembe véve Sebastian Vettel – a világbajnoki éllovas Amerikában 100. versenyén indulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.