Szingapúri Nagydíj

Sebastian Vettel idei második győzelme

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-vb idei 14. futamát, a Szingapúri Nagydíjat.

2012.09.23 20:10MTI

Az éjszakai viadalon a Red Bull német pilótája mögött a brit Jenson Button (McLaren) lett a második, a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.

Vettel, aki sikerével 29 pontra közelítette meg Alonsót, a harmadik rajtkockából indult, és végig remekül autózva nyert a Marina Bay-i pályán. A kétszeres világbajnok autóversenyző idei második, pályafutása 23. futamgyőzelmét szerezte meg.

Az első rajtkockából a brit Lewis Hamilton (McLaren) indult és egészen a 23. körig tartotta pozícióját, ám váltóhiba miatt kénytelen volt feladni a viadalt. Hasonlóan járt (37. kör) a második helyről startoló venezuelai Pastor Maldonado, akinek műszaki gondjai akadtak a Williamsszel.

A verseny alatt kétszer is beküldték a biztonsági autót: a 33. körben az indiai Narain Karthikeyan (HRT) a falnak ütközött és amíg elvontatták az autót a Safety Car mögött haladtak a pilóták. Hét körrel később a hétszeres világbajnok Michael Schumacher "kissé elaludt" és hátulról belerohant Mercedesével a francia Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) autójába, ezért újra a biztonsági autó vezette a mezőnyt, amíg kihúzták a roncsokat.

A versenybírók a futam után elemezték az esetet és Schumacher tíz rajthelyes büntetést kapott a következő, két hét múlva esedékes Japán GP-n. A német autóversenyző azzal védekezett, hogy műszaki okok miatt nem tudta elkerülni a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.