Jövőre ünnepelnek

Továbbra is fényes jövő előtt a McLaren

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint a közeljövőben bekövetkező változások és nehézségek ellenére a McLaren erősödni fog. Lehetséges, hogy 2014-ben új főszponzor után kell néznie a vezetőknek, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy a jelenlegi névadó szponzor, a Vodafone szeretne-e szerződést hosszabbítani.

2012.08.29 09:23ma.hu

A McLaren-istálló vezetője, Martin Whitmarsh bízik benne, hogy a következő években is sikerül hozni a csapat által megszokott színvonalat. A McLaren márka hírneve, ereje és megbízhatósága minden bizonnyal okot ad a bizakodásra az 54 esztendős szakembernek.

„Jövőre ünnepeljük az 50. évfordulónkat, nem ma kezdtünk el versenyezni. Hiszek benne, hogy még erősebbek leszünk. Nem látom okát az aggodalomnak, hiszen a versenyek huszonöt százalékát megnyertük, és a futamok ötven százalékán a pódiumon végeztünk” – értékelt a csapatfőnök.

Az istállót az elmúlt pár hónapban rengeteg találgatás vette körül a jövőbeli motor illetve szponzor kérdéskörökben. Az istállót hírbe hozták már többek között a Hondával, de volt, aki szerint a McLaren saját motorral vág neki a 2014-es szezonnak. Mint ismert, 2014-től már új motorformulák lesznek a Forma-1-ben, ismét visszatérnek a turbómotorok.

„Természetesen sokan találgatnak, hogy mit tervezünk. A mai világban nagyon sok a spekuláció, aminek nincs valós alapja. Erre példa a motorkérdésben kialakult találgatás, de köszönjük, mi maradunk a Mercedesnél” – tisztázta a helyzetet az istálló vezetője.

Igazi kérdés lehet, hogy a Vodafone vezetői hogyan értékelik a Forma-1-ben való reklámozást, illetve, hogy szeretnének-e továbbra is névadó szponzorként szerepelni a jelenlegi szerződés 2013-as lejáratát követően. Ha a kommunikációs cég teljesen kivonul az F1-ből, vagy egyszerűen csak redukálja a támogatás mértékét, úgy a McLaren vezetői új névadó szponzort kereshetnek.

„Jelenleg mindenki számára nagy a kihívás, de az általunk nyújtott teljesítmény igazi értéket képvisel. A Vodafone remek szponzor, így reméljük, hogy folytatódik majd a közös munka. Tíz céggel több mint 15 éve dolgozunk együtt, és ez fantasztikus” – nyilatkozta Whitmarsh.

„Mióta mi az F1-ben szerepelünk, már 117 csapat vallott kudarcot. Ha megkérnénk bárkit, hogy nevezzen meg két csapatot, amelyik szerinte öt év múlva is a ”száguldó cirkuszban” szerepel majd, akkor szerintem a válaszadók kilencvennyolc százaléka a Ferrarira és a McLarenre gondolna” – vélekedett a szakember.

A hétvégén a belgiumi Spa-Francorchampsban rendeznek nagydíjat. A netes fogadási tippek oddsai alapján Lewis Hamilton, a McLaren versenyzője a legesélyesebb a hétvégi győzelemre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.