Sokba kerülhet a helytelen előzés

Lewis Hamilton büntetést érdemelt volna Bahreinben?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója egy érdekes részletet árult el a 2012-es Bahrein Nagydíjról.

2012.05.12 09:15f1-live.hu

Charlie Whiting szerint Lewis Hamilton, a McLaren versenyzője közel volt ahhoz, hogy megbüntessék őt. Természetesen Bahreinben is volt mit látnia a nézőknek a versenyen. A legnagyobb show-t talán Nico Rosberg szolgáltatta a Mercedesszel, mellyel Lewis Hamilton-nak és Fernando Alonsónak is meggyűlt a baja. A versenybíróság végül úgy döntött, hogy Rosberg manőverei nem lépték túl a határt, így nem kapott büntetést a német. Hamilton azonban közel állt ehhez, és az előzés kis híján sokba került számára a Mercedest illetően. A német Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy a pénteki barcelonai eligazításon a versenyzők és Charlie Whiting nem kevesebb, mint 50 percet beszéltek a témáról. Az FIA szerint Rosberg semmi rosszat nem tett a versenypályán, míg Hamilton nem hivatalosan megrovásban részesült. Az FIA versenyigazgatója elmondta, a McLaren versenyzőjének szerencséje volt, hogy nem kapott büntetést a tette miatt. A jelentés szerint Whiting egyértelművé tette a helyzetet, és hasonló esetben, aki négy kerékkel elhagyja a pályát az előzés során, az büntetést fog kapni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.