Mugellóban tesztelnek

Kedden Alonso, szerdán Grosjean zárt az élen

Május 1-jétől három napon keresztül az olaszországi Mugellóban tesztel a Forma-1-es mezőny. Kedden a ferraris Fernando Alonso, míg szerdán a Lotus pilótája, Romain Grosjean zárt az élen.

2012.05.03 14:25ma.hu

A Forma-1-es mezőny tesztjének első napján nem volt szerencséjük a csapatoknak, hiszen a rossz időjárási körülmények miatt kevés kört autóztak pilótáik. A leggyorsabb Fernando Alonso volt, aki 1:22.444-es idővel zárt az élen.

Az idei szezont gyengén kezdő Ferrari mindent megtesz annak érdekében, hogy a május 13-i Spanyol Nagydíjon versenyképes autóval álljon rajhoz. Az istálló spanyol pilótája szerint a nehéz időkben is képesek igazi csapatot alkotni, ezért optimistán tekint előre.

„Kétségem sincs afelől, hogy fel fogunk tudni zárkózni az élcsapatokhoz, majdhogynem tökéletes egységet alkotunk” – mondta a kétszeres világbajnok. „A legfontosabb dolog, a leggyorsabb autó még hiányzik, de minden másban profik vagyunk, rengeteget tanultunk előző évi hibáinkból.”

Keddi edzéselsőségének köszönhetően a fogadási tippek változtak Alonso barcelonai győzelmére, a szakemberek szerint a spanyolnak egyre jobb kilátásai vannak.

Mugellóba csak a HRT nem utazott el, így 11 istálló képviselteti magát a teszten. A McLaren csak a tesztpilótáival készül fel az európai futamokra, míg a Mercedes versenyzőinek ad lehetőséget. Olyan csapat is akad, ahol egy tesztpilóta és egy versenyző ülhet az autó volánja mögé – a Lotusnál ez a helyzet, ugyanis Kimi Rӓikkönen nem utazott el Olaszországba, helyette Jerome D’Ambrosio bizonyíthat.

Az esős keddi napot követően szerdán már száraz pályán körözhetett a mezőny, és az élen holtverseny alakult a lutosos Romain Grosjean és a sauberes Kamui Kobajashi között. A számítógép csak azért sorolta a francai tehetséget előrébb, mert ő már a délelőtt folyamán megfutotta 1:21.603-as körét.

A legrosszabbul a Force India járt, Paul di Resta ugyanis technikai problémái miatt csak 14 kört tudott autózni. Mégsem a skót zárt az utolsó helyen, hanem a Williams brazilja, Bruno Senna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.