A Vörösök nyíltan kimondták

Whitmarsh szerint nyitottá vált a világbajnokság

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke szerint a Ferrari malajziai meglepetés győzelme teljesen nyitottá tette a világbajnoki küzdelmet.

2012.03.28 16:25ma.hu

A Vörösök nyíltan kimondták, hogy a Spanyol Nagydíjig csupán a veszteségek minimalizására koncentrálnak – Alonso hazai versenyén már egy nagymértékben fejlesztett autóval állnak rajthoz.

A kétszeres világbajnok Maláj Nagydíjon aratott győzelme azonban a tabella élére repítette, miután Ausztráliában is bezsebelt 10 pontot az ötödik helyért. Amennyiben a Barcelonában bemutatásra kerülő autó versenyképesnek bizonyul, a Ferrari megfelelő pozícióban csatlakozhat a Forma-1-es világbajnoki küzdelemhez, ami eddig úgy tűnt, hogy a McLaren és a Red Bull között dől majd el.

„A világbajnokság teljesen nyitott. Elfogadható helyzetben vagyunk a futamgyőzelmek megszerzéséhez, és a világbajnoki cím megnyerésére is, ehhez azonban hibátlan teljesítményt kell nyújtanunk, és gyors ütemben fejleszteni az autót” – mondta interjújában Whitmarsh.

Amikor arról kérdezték, hogy a tart-e a Ferrari teljesítményének hirtelen javulásától, az 53 éves szakember a következőképp felelt: „Természetesen igen. Amikor a világbajnoki címért harcolsz, mindig aggódsz – mindig ott motoszkál a fejedben, hogy valaki rájön valamire, aminek segítségével aztán lesöpör a pályáról.”

Whitmarsh szerint egy nagyon hosszú bajnokság áll előttük, és bár jó formában vannak, semmit nem vehetnek biztosra.

”Senki nem tudja megmondani, hogyan fog alakulni az idei év, és ennek így is kell lennie.”

A Ferrari az F2012-es új verzióját Mugellóban, a barcelonai verseny előtt fogja tesztelni májusban.

Fogadás szempontjából is érdekesen alakul az év, miután a piacokon nem rajzolódik ki toronymagas favorit, számos pilótára érhetőek el remek szorzók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.