Felkészülni, vigyázz...

A McLaren még erősebb lesz?

A McLaren figyelmeztette riválisait, a Maláj Nagydíjon még erősebb lehet, mint múlt héten, mivel autójuk nagyszerűen teljesít a gyors kanyarokban - amiből bizony van jó pár a maláj aszfaltcsíkon.

2012.03.21 10:05ma.hu

Habár Jenson Button, a Forma-1 2009-es világbajnoka egy külön ligában játszott Melbourne-ben, a csapatfőnök Martin Whitmarsh szerint az Albert parki pálya nem igazán kedvezett a McLaren versenygépének.

„Barcelonában nagyon jól mentünk a gyors kanyarokban, úgy tűnt, hogy ebben a tekintetben mi voltunk a legerősebbek, míg a Red Bull a lassú fordulókban tűnt kicsivel jobbnak” – mondta a szakember.

Whitmarsh nagyon elégedett volt azzal, hogy az ausztrál pályán is erősebbnek tűntek az energiaitalosoknál, és egy még meggyőzőbb produkcióra számít a következő hétvégén.

”A maláj pálya a gyorsabbak közé tartozik, tapasztalataink szerint itt meglehetősen jónak kéne lennünk – nagyon várjuk már a hétvégét.”

A brit csapatfőnök szerint a Mercedes sokkal ütőképesebb lesz Malajziában, miután nagyszerű kvalifikációs teljesítményüket nem tudták pontokra váltani vasárnap.

„A Mercedes nagyon gyors, azt gondoltuk komoly veszélyt jelentenek majd ránk a versenyen. A rajt előtt biztosan azt mondtam volna, hogy a Mercedes nehezítheti meg leginkább a dolgunkat” – emlékezett vissza Whitmarsh.

A wokingiak első embere szerint a brackley-i gárda alulteljesített, és Malajziában jobb teljesítményre számít tőlük.

A sportfogadás piacain jelenleg nagy a bizonytalanság a favorit személyét illetően – Button, Lewis Hamilton, és Sebastian Vettel szorzói közel azonosak. Ha ez nem lenne elég, az időjárás előrejelzések szerint egész hétvégén eső várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.