Átmeneti McLaren nehézségek

Megvédik Hamiltont

A McLaren F1 vezérigazgatója, Martin Whitmarsh védelmébe vette csapata brit versenyzőjét, Lewis Hamiltont, aki a vártnál gyengébben teljesített az elmúlt két futamon, miután megnyerte a szezonnyitót Melbourne-ben.

2008.04.25 14:07f1vilag.hu

Hamilton, aki szó szerint berobbant a Forma-1-be a tavalyi évben, mikor négy futamgyőzelmével, és zsinórban megszerzett kilenc dobogós helyezésével, mindössze egy ponttal csúszott csak le a bajnoki címről, jelenleg a harmadik helyen áll a pontversenyben, miután igen gyengén teljesített Bahreinban, ahol úgy érezte, sorozatos hibái miatt, cserbenhagyta a McLarent.

Whitmarsh azonban úgy gondolja, hogy a csapatnak kell egy olyan autót biztosítania Hamilton számára, amellyel visszatérhet az élre, és harcba szállhat a futamgyőzelmekért a jövőben. "Legyünk őszinték, teljesen normális emberi reakció az, ha túlhajszolsz egy olyan autót, ami nincs megfelelően beállítva, vagy nem vagy formában és csapattársad is nyomást gyakorol rád" – mondta Whitmarsh az Autosport magazinnak.

"Az pedig nem vezet semmi jóhoz, ha túlhajtasz egy Forma-1-es autót, attól még nem leszel gyorsabb."

"Nem tudtuk megfelelően beállítani az autót Malajziában. Azonban tudjuk, hogy Lewis győztes versenyző, és ha nem tudunk egy olyan autót alá tenni, amivel harcba szállhat a győzelemért, akkor neki sem kell elfogadnia azt, hogy csak a második legjobb autó az övé a mezőnyben."


"Ha látja, hogy más gyorsabb nála, mindent megtesz azért, hogy a nyomába eredjen, nem törődik bele a helyzetbe. A problémák még elszántabbá tesznek mindenkit a McLarennél, és ez Lewisra is igaz."

"Mindig a győzelemre hajt. Még Bahreinben is azt mondta nekem a verseny előtt, hogy véleménye szerint meg tudja majd nyerni a futamot, és valóban hitt benne. Az olyan versenyző, aki kételkedik magában, és kishitű, soha nem lesz sikeres."

Whitmarsh továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint elkerülhetetlen volt, hogy ne legyen nagyobb nyomás Hamiltonon az idei évben, miután kiválóan teljesített 2007-ben. "Nem lehet csökkenteni a nyomást. Mindannyiunk számára azonos a helyzet, hiszen Lewis, a csapat, és a rajongók is csalódottak lennének, ha nem lenne világbajnok az idei évben. Természetesen annak is legalább annyira örülnénk, ha Heikki nyerné meg a bajnokságot, azonban az nagy kudarc lenne, ha mindkettőjük elbukna."

"Együtt élünk a nyomással, de nem is a külső, sokkal inkább a belső nyomás a nagyobb, igen kritikusak vagyunk magunkkal szemben" –
tette hozzá Whitmarsh.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.