Okos búcsú Buemitől és Alguersuaritól?

Vergne szerint Ricciardo előnyben lesz

A Toro Rosso a Jean-Eric Vergne - Daniel Ricciardo pilótapárossal fog nekivágni a 2012-es világbajnoki sorozatnak. A szakemberek szerint a faenzai istálló bátor lépést tett azzal, hogy Sebastian Buemitől és Jaime Alguersuaritól is megvált.

2011.12.16 12:10ma.hu

A Toro Rosso 2005-ben azzal a céllal jött létre, hogy a Red Bull pilóta-akadémiáján nevelkedő versenyzőknek lehetőséget adjon bemutatkozni a Forma-1-ben. Az olasz csapat ezzel indokolta azon döntését, hogy a tavalyi esztendőben jól teljesítő pilótáit lecserélte.

Vergne személyében újoncot avat a Toro Rosso, ám a francia már korábban is bizonyította gyorsaságát. Abu Dhabiba, a fiatal pilóták számára szervezett teszt mindhárom napján az élen végzett a Red Bull autójával. Ricciardo 2011 második felében a HRT pilótája volt, Vergne pedig reméli, hamar felveszi majd az ausztrál ritmusát.

„Jól kijövünk egymással, valamint a vezetési stílusunk is hasonló. Ez a jövőre nézve jó” – mondta a francia. „Az első futamokon előnyben lesz Daniel, hiszen tizenegy versenyt már teljesített idén. Szerencsére lesznek téli tesztek, ahol majd én is felzárkózhatok.”

Vergne magabiztosan beszélt jövőjéről, hiszen az alsóbb kategóriákban hamar tudott alkalmazkodni az új dolgokhoz.

„Gyorsan tanulok és jól alkalmazkodom, eddid ez volt rám jellemző” – folytatta. „A Forma-1 kicsit keményebb, más, de magabiztosan várom. Karácsony után ellátogatok Olaszországba, ahol a csapat gyára is található. Ott majd sok dolgot megvitatunk, mielőtt az autóba ülök.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.