Megelégelték?

Újabb csapat lépett ki a FOTA-ból

A Red Bull Racinghez és a Ferrarihoz hasonlóan a Sauber is távozott a Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szervezetéből (FOTA).

2011.12.09 17:02ma.hu

Egy héttel korábban a Red Bull és a Ferrari hivatalos közleményében tudatta, hogy távozik a szervezetből, mivel az istállókat képviselő tagoknak nem sikerült megegyezniük a költségek korlátozásáról szóló egyezményről (RRA).

A minap újabb csapat jelentette be, hogy hátat fordítot a FOTA-nak. A Sauber hivatalosan nem indokolta meg távozásának okát, csupán annyi állt a közleményben, hogy a Forma-1 ezen szervezetéből a kilépés mellett döntöttek.

A FOTA szóvivője elmondta, hogy szeretnék, ha a távozási kérelmüket benyújtó csapatok megváltoztatnák döntésüket. Erre még februárig lesz lehetőségük, hiszen a szervezet szabálya szerint két hónapos procedúra előzi meg a végleges távozást.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke elmondta, hogy csapata mindig is azon segítkezett, hogy a sportág hosszú életű legyen. Most azonban a FOTA egy kereszteződéshez érkezett, ahol el kell dönteniük a tagoknak, hogyan tovább. A vita az RRA miatt alakult ki, mivel az érintettek nem tudtak megegyezni a költségek maximalizálásáról.

A legújabb Forma-1-es hírek olvasásából arra lehet következtetni, hogy a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso is távozni fog a szervezetből. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a faenzai kiscsapat a keddi ülésre egyetlen képviselőt sem küldött, távolmaradásukat érthetetlen módon még a FOTA-val sem közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.