A Hungaroringen

Forma-1 - 26. Magyar Nagydíj

Első Button, második Vettel, harmadik Alonso, negyedik Hamilton, ötödik Webber. Sok a kieső a Magyar Nagydíjon. Buemi (Toro Rosso-Ferrari) a 23. helyről már a nyolcadik helyen van!

2011.07.31 14:06ma.hu

Megkezdődött a 26. Magyar Nagydíj a Hungaroringen. Az esős időjárás ellenére használhatják a versenyzők az állítható hátsószárnyat. Noha egyes pályaívek időközben fel-felszáradtak, további csapadék várható a verseny ideje alatt.

Az első helyről Vettel, a másodikról Hamilton indult, míg Alonso sikeresen lerajtolta Massát. Rosberg már az első másodpercekben a két Ferrari között felment a 4. helyre. Alonso agresszíven próbált élre törni, övé volt az első leggyorsabb kör, Vettelnek voltak a legjobbak a szektoridői.

A versenyzők főként a külső ívet használják - ez olykor gyorsabb, mint a belső, emiatt Alonso többször lecsúszott a pályáról. Az istállók a gumikkal taktikáznak. Webber volt az első, aki szuperlágy gumikat kapott, majd a teljes élmezőny kereket cserélt. Azóta többen váltottak gumit. Az íves felszáradásoknak köszönhetően volt, aki ebből előnyt kovácsolt, az újabb intenzív eső miatt azonban többen kicsúsztak a kettes kanyarban.

Massa már az elején kicsúszott, hátsó szárnya tört. Ezt követően technikai okok miatt kiszállt a versenyből Trulli, Heidfeld autója pedig kigyulladt, a Lotus Renault majdnem szénné égett. D'Ambrosio autója megcsúszott a boxutcában, úgy kellett helyretolni.

Az 5. körben Hamilton átvette a vezetést, Vettel ugyanis lecsúszott az ideális ívről; a leheletnyi hiba pozícióba került. Végül Button is elment Vettel mellett, így a két McLaren száguldott az élen. Végül Button is kicsúszott a 2-es kanyarban, de hamar újra átvette a vezetést. Aztán ismét megcsúszott, de sikerült korrigálnia. A 64. körben Kobayashi nem állt félre Webber elől, így Hamilton meg tudta előzni, ennek köszönhetően újra a negyedik helyen a McLaren pilóta.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.